dijous, 7 de desembre del 2006

JNC de 8 a 36 anys.

Si diem coses, les fem. Ahir us dèiem que a Espai Espia parlaríem de quanta militància reconeguda té la JNC. Actualment els joves convergents tenen una llista de gairebé un miler de militants, la gran majoria d’aquestos de Barcelona capital, a les comarques gironines i en d’altres nuclis, com La Seu d’Urgell. A Federacions com la del Camp de Tarragona o la de les Terres de l’Ebre, no s’arriba a 30 militants per cadascuna d’aquestes, i com tothom sap, una organització amb poca militància no té gaire futur, i parlem tan de les JNC com de CDC.


Però, fins quan es mantindrà la JNC en els gairebé mil militants? Doncs els hi queden menys de dos anys. Segons va dir-se al Congrés Nacional de la JNC, d’aquí dos anys, aquesta organització haurà perdut del 25% al 35% de la militància per la jubilació de part dels seus militants, jubilació tot sigui dit de pas marcada als 30 anys, però en cas de tenir càrrec, prorrogable fins als 32... llarga joventut convergent! Però la JNC a trobat una solució a aquest problema: ampliar el marge d’edat en 6 anys, és a dir, mentre a organitzacions com les JERC es considera jove a una persona fins als 28 anys, a les JNC un jove serà considerat fins als 36 anys. Això ens serveix per veure quin futur depara a algunes de les principals organitzacions polítiques del país.


En el mateix Congrés Nacional de la JNC alguns il·luminats van tenir idees per evitar el descens en picat del nombre de militants, i per tant de quotes i dinerets. Un d’aquets il·luminats va ser en Lino Gil i Gil (fotografia lateral esquerra), militant de les JNC de Tarragona. L’amic Lino va proposar que, ja que la franja d’edat s’amplia per dalt fins als 36 anys, també podria ampliar-se per a baix. Això suposaria la creació de la secció Junior de la JNC, que estaria formada per a criatures de 8 anys en endavant.


Des de l’Agència Independentista d’Espionatge aquesta proposta ens ha semblat massa semblant amb el fet de que a l’època en que el feixisme manava a Europa, tots els partits de dretes i/o feixistes tenien les seves organitzacions per adoctrinar als xiquets de 8 anyets, com és el cas de la “Deutsches Jungvolk in der Hitler-Jugend” alemanya del NSDAP, les “Flechas y Pelayos” espanyoles de la Falange o les “Balilla i Arditi” italianes del Partit Feixista Italià.


Els motius d’aquesta proposta infanticida? Lino Gil i Gil creu que a edats joves, altres opcions nacionalistes o independentistes són més temptadores que la oferta que fa la JNC. Per alguna cosa serà. És bo veure que el jovent convergent no es creu atractiu enfront el jovent del Principat: l’independentisme va per el bon camí.


Un dia d’aquets que disposem de més informació, l’Espai Espia farà un especial d’aquest personatge tarragoní que de segur, seria bon amic de Michael Jackson. Espai Espia va avisar, l’Agència Independentista d’Espionatge no es calla res.



Comitè de Comunicació de l'AIE. Espai Espia.

1 comentari:

Adam ha dit...

diria que segons la legislació espanyola no pots estar en una organització si no tens 14 o 16 anys. però feta la llei feta la trampa