dimecres, 6 de desembre del 2006

Les JNC i l'enveja.

A la noticia d’ahir ho entredèiem: la branca juvenil de CDC té enveja dels joves republicans de les JERC. El fet de que CiU quedes exclosa del govern de la Generalitat, en benefici del PSC, Esquerra i Iniciativa, a tingut com a conseqüència que els capos de la JNC es quedessin sense càrrec amb el seu respectiu sou. Però el que més mal a fet als joves convergents és que els seus rivals, les JERC, ara mateix tinguin la Secretaria General de Joventut en el seu poder.

L’estratègia presa per els líders de la JNC és força roina: demanar que les competències de joventut passin a dependre d’un Departament de la Generalitat a mans dels socialistes. La genial tàctica va gestar-se en una de les habitacions de luxe de l’Hotel Ciutat de Tarragona a les 11 de la nit, poc abans d’anar de festa a la discoteca del Port Esportiu del Tarragona, Tòtem de Mar. Pel que va poder saber la nostra infiltrada en el Congrés de la JNC, Albert Batalla (diputat de CiU i expresident de la JNC) era favorable a fer la pinça juntament amb les joventuts socialistes, també dolgudes per no tenir la Secretaria General de Joventut, per tal de que les JERC no poguessin fer les polítiques de joventut de la Generalitat. Vaja, la sociovergencia però amb el Carnet +25 de La Caixa a la mà.


És a dir, tot sigui per aniquilar l’enemic independentista. Encara al Congrés de la JNC a Tarragona alguns tractaven als republicans com un sector rebel dels convergents “són 4 esbojarrats, mira en Jordi Vera, de Terra Lliure a Convergència ” deia un antic Secretari General de l’esport pujolià sota la atenta atenció de convergents de 30 anyets.


L’enveja de la JNC cap a les JERC arriba al punt de copiar-los literalment certs continguts ideològics. Així doncs, al títol preliminar dels Estatuts recentment aprovats per les JNC hi trobem ”copy&paste” dient que els joves convergents són “La JNC es manifesta obertament republicana”, “La JNC es declara aconfessional”,”La JNC pretén assolir la independència de Catalunya” i “La JNC defensa i promou els vincles amb els Països Catalans”. Se’ns dubte, aquesta quitxalla convergent de trenta anyets de copiar i fer demagògia en sap molt.


Nosaltres del que en sabem és d’espiar. Ho trèiem tot a la llum. I parlant avui d’envejes, en el proper document parlarem de quanta militància té la JNC i quin futur li depara a aquesta empresa de col·locació de treball.



Comitè de Comunicació de l'AIE. Espai Espia.